Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kandyzowane pomarańcze w czekoladzie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kandyzowane pomarańcze w czekoladzie - składniki:
Kandyzowane pomarańcze w czekoladzie - sposób przygotowania: Pomarańcze sparz, pokrój na plasterki grubości 5 mm. Wodę zagotuj z cukrem i włóż do niej plasterki pomarańczy. Gotuj na małym ogniu około pół godziny. Plasterki pomarańczy powinny być szkliste, a skórka miękka. Pomarańcze wyjmij na pergamin i wystudź. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej, plasterki pomarańczy zanurzaj w niej do połowy i odkładaj na pergamin do zastygnięcia czekolady. Jeżeli użyjesz więcej niż 2 pomarańczy, musisz pamiętać o zwiększeniu ilości czekolady.