Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kandyzowane pomarańcze w czekoladzie
Kandyzowane pomarańcze w czekoladzie - składniki:
Kandyzowane pomarańcze w czekoladzie - sposób przygotowania:
Pomarańcze sparz, pokrój na plasterki grubości 5 mm. Wodę zagotuj z cukrem i włóż do niej plasterki pomarańczy. Gotuj na małym ogniu około pół godziny. Plasterki pomarańczy powinny być szkliste, a skórka miękka. Pomarańcze wyjmij na pergamin i wystudź.
Czekoladę roztop w kąpieli wodnej, plasterki pomarańczy zanurzaj w niej do połowy i odkładaj na pergamin do zastygnięcia czekolady. Jeżeli użyjesz więcej niż 2 pomarańczy, musisz pamiętać o zwiększeniu ilości czekolady.
- 300 ml wody
- 300 g cukru pudru
- 1-2 pomarańcze (w zależności
- ile chcemy uzyskać plasterków)
- 100 g czekolady gorzkiej
- 50 g czekolady mlecznej
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki