Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wywar z warzyw

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Wywar z warzyw - składniki:
Wywar z warzyw - sposób przygotowania: Włoszczyznę umyj i obierz. Cebulę obierz i wbitą na widelec opiecz nad ogniem. Warzywa i cebule zalej 3-4 litrami wody, dodaj ziele angielskie, liść laurowy i sól. Gotuj na małym ogniu przez ok. 1 godzinę. Wywar odcedź. Ugotowane warzywa wykorzystaj do dekoracji potraw lub do sałatki warzywnej.

Informacje o Wywar z warzyw

  • Krupnik na gęsinie

    Krupnik na gęsinie

    . Włożyć do garnka na zupę, zalać zimną wodą, dodać rozgnieciony czosnek, liście laurowe, sól i pieprz. Gotować ok. 3-4 godz. na wolnym ogniu. Warzywa pokroić w drobną kostkę o boku ok. 1 cm. Gdy podroby będą już miękkie, a rosół esencjonalny - wyjąć korpus, skrzydła i podroby, a do wywaru dodać warzywa i

  • Dymka

    pół kg ziemniaków pokrojonych w kostkę litr wywaru z warzyw 150 ml śmietany sól, pieprz, natka Masło rozpuścić w garnku, dodać dymkę, dusić ok. 5 minut. Dodać

  • Menu dnia z makaronem bucatini

    Menu dnia z makaronem bucatini

    Wygląda pięknie, ale my pokochaliśmy ją głównie za wyrazisty, ale domowy smak - jak z bajki! Zupa z białej marchwi Składniki: 1 kg białej marchwi 1 l rosołu lub wywaru z warzyw 0.5 szkl. śmietanki 1 utarty ząbek czosnku marynowane jalapenos sól pieprz Marchew obierz, posiekaj i ugotuj w

  • Krem z kurek z kolendrą i tymiankiem

    Krem z kurek z kolendrą i tymiankiem

    liść laurowy, ziele angielskie (2-3 ziarenka), sól, pieprz i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30-40 min. Kurki myjemy i podsmażamy na oliwie z cebulą i tymiankiem w garnku. Po ok 10 minutach zalewamy całość ugotowanym wywarem z warzyw z warzywami (bez liści laurowych i ziela angielskiego). Gotujemy

  • Kurczak w cieście

    ml wywaru z warzyw 200 ml sosu słodko-ostrego chilli sok z jednej cytryny 2 łyżki cukru brązowego 2 łyżki sosu sojowego 3 butelki przecieru pomidorowego Pomodoro (1

  • Zupy są idealne na chłodne dni - te akcesoria pomogą ci przygotować zdrowe i pożywne dania

    Zupy są idealne na chłodne dni - te akcesoria pomogą ci przygotować zdrowe i pożywne dania

    wiosny składniki: łyżka masła 150 g porów pociętych w cienkie plastry cebula drobno pokrojona kalarepa pokrojona w kostkę marchew pokrojona w kostkę 500 ml wywaru z warzyw 50 g makaronu 2 łyżki mleka puszka groszku 100 g liści szpinaku baby 50 g startego sera Gruyere 200 ml śmietany szczypta gałki

  • Menu dnia paellą z kurczakiem

    Menu dnia paellą z kurczakiem

    - paellerach. W warunkach domowych w zupełności zastąpi ją duża, ciężka patelnia o grubym dnie. Paella 1 szklanka  ryżu arborio 2 szklanka wywaru z warzyw 1 czerwona papryka bez nasion, pokrojona wzdłuż 150 g zielonej fasolki szparagowej 2-3 udka kurczaka bez skóry z kostkami 150 g młodego bobu 2

  • Na parze

    lub wywar z warzyw. Będzie aromatyczne. Mięso lub rybę przed włożeniem do garnka dobrze jest owinąć liściem kapusty pekińskiej, szpinaku, porem. Zapobiegnie to przywieraniu mięsa do garnka. Szkoda, że tak trudno zdobyć liście bananowca. Ryba owinięta w taki liść wygląda