Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Śledź smażony podany na risotto z pęczaku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Śledź smażony podany na risotto z pęczaku - składniki:
Śledź smażony podany na risotto z pęczaku - sposób przygotowania: Filety oczyść i oprósz przyprawami, a następnie obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej. Filety kładź na tłuszczu i smaż na zloty kolor. Pęczak ugotuj al dente. Szalotkę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij szalotkę i czosnek. Dodaj kaszę, całość podlej białym winem i podgrzewaj, aż wino zmniejszy objętość o połowę. Dodaj bulion, a po minucie sepię oraz masło, dopraw do smaku. Pasternak pokrój w kostkę i zblanszuj we wrzątku. Na patelni rozgrzej masło, dodaj zblanszowany pasternak i podsmaż, aż się zezłoci. Dodaj miód i podsmażaj jeszcze kilka minut. Skarmelizowany pasternak obtocz w posiekanej natce pietruszki. Na głęboki talerz nałóż porcję risotto, na nim ułóż śledzia oraz karmelizowany pasternak.
Pęczotto patriotyczne z młodą kapustą i porem