Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa krem z żółtej papryki
Zupa krem z żółtej papryki - składniki:
Zupa krem z żółtej papryki - sposób przygotowania:
W garnku na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, drobno pokrojony czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostke paprykę. Chwilę smażymy, dodajemy tymianek i zalewamy wszystko wodą, tak by przykryła paprykę. Gotujemy pod przykryciem około 15 minut. Miksujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy zupa jest za gęsta dodajemy trochę wody i znów miksujemy. Podajemy z kleksem śmietany lub kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki