Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z białych szparagów z pesto pietruszkowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa z białych szparagów z pesto pietruszkowym - składniki:
Zupa z białych szparagów z pesto pietruszkowym - sposób przygotowania: Szparagi umyj, obierz do wysokości 1/3 od dołu. Odetnij parę główek i odłóż je. Łodygi szparagów pokrój na kawałki. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Masło roztop, zeszklij cebulę, dodaj pokrojone łodygi szparagów i podsmaż. Wlej wodę tak, aby przykryła szparagi i gotuj do miękkości. Dodaj tymianek, przypraw pieprzem i solą, zmiksuj. Do zupy włóż główki szparagów i gotuj 5 minut. Pesto: wszystkie składniki zmiksuj w blenderze lub utrzyj w moździerzu. Jeśli pesto będzie za gęste dodaj jeszcze oliwy. Gotową zupę nalej do miseczek i polej pesto.
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty