Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Poledwiczki wieprzowe w sosie z masła orzechowego
Poledwiczki wieprzowe w sosie z masła orzechowego - składniki:
Poledwiczki wieprzowe w sosie z masła orzechowego - sposób przygotowania:
Ryż gotujemy na wolnym ogniu, w osolonej wodzie. Polędwicę oczyszczamy z włókien, kroimy w cienkie plastry. Mięso smażymy na rozgrzanym ogniu, wcześniej solimy i pieprzymy. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę lub szalotkę, smażymy na średnim ogniu, aż mięso zarumieni się. Wlewamy mleko kokosowe, dusimy na średnim ogniu przez 5 minut. Dodajemy masło orzechowe i dalej dusimy przez 5 minut. Dodajemy posiekaną kolendrę, sok z pomarańczy, mieszamy i odstawiamy z ognia. Solimy i dodajemy pieprz (dodałam sporo pieprzu). Podajemy z ryżem.
Przepis pochodzi z bloga: www.dealcooking.com
- 250 g polędwicy wieprzowej
- 1 i 1/2 łyżki masła orzechowego
- 400 ml mleka kokosowego
- sok z połowy pomarańczy
- pęczek kolendry
- cebula lub szalotka
- 2 torebki brązowego ryżu
- olej do smażenia
- sól i pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki