Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś z kurczaka z grilla w marynacie cytrynowo-rozmarynowej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Pierś z kurczaka z grilla w marynacie cytrynowo-rozmarynowej - składniki:
Pierś z kurczaka z grilla w marynacie cytrynowo-rozmarynowej - sposób przygotowania: Cytrynę umyj, przekrój na połowy i wyciśnij z niej sok. Następnie wymieszaj go z oliwą z oliwek i włóż świeży rozmaryn. Część igiełek możesz poodrywać oraz ewentualnie pociąć i dodać do marynaty. Filet z kurczaka umyj, podziel na kilka porcji, lekko rozbij, aby kotlety były równe, a następnie oprósz solą i pieprzem. Zalej marynatą i wstaw na około 0,5-1 godzinę do lodówki. Po tym czasie rozgrzej patelnię i grilluj kotlety z obydwu stron, aż w środku przestaną być różowe (można to sprawdzić nacinając jeden z kotetów).