Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Roladki z piersi kurczaka w bekonie
Roladki z piersi kurczaka w bekonie - składniki:
Roladki z piersi kurczaka w bekonie - sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka umyj i oczyść. Pokrój na kawałki o grubości około 1,5 cm. Posyp solą i pieprzem oraz ewentualnie innymi ulubionymi przyprawami. Dobrze obtocz i odstaw na około 0,5-1 godzinę, najlepiej do lodówki. Po tym czasie wyjmij. Każdy kawałek owiń boczkiem (na jeden raz). Na patyczki nadziewaj po kilka kawałków kurczaka w boczku. Grilluj lub smaż na gorącym tłuszczu, aż mięso nie będzie różowe w środku (sprawdź przekrawając jeden, grubszy kawałek), a boczek zrobi się chrupiący.
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- boczek w plasterkach
- sól i pieprz do smaku
- ewentualnie inne ulubione przyprawy
- olej lub oliwa do smażenia (opcjonalnie)
- długie patyczki do szaszłyków
Sprinterski przepis na piersi z kurczaka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki