Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Roladki z piersi kurczaka w bekonie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Roladki z piersi kurczaka w bekonie - składniki:
Roladki z piersi kurczaka w bekonie - sposób przygotowania: Mięso z kurczaka umyj i oczyść. Pokrój na kawałki o grubości około 1,5 cm. Posyp solą i pieprzem oraz ewentualnie innymi ulubionymi przyprawami. Dobrze obtocz i odstaw na około 0,5-1 godzinę, najlepiej do lodówki. Po tym czasie wyjmij. Każdy kawałek owiń boczkiem (na jeden raz). Na patyczki nadziewaj po kilka kawałków kurczaka w boczku. Grilluj lub smaż na gorącym tłuszczu, aż mięso nie będzie różowe w środku (sprawdź przekrawając jeden, grubszy kawałek), a boczek zrobi się chrupiący.
Sprinterski przepis na piersi z kurczaka