Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pulpety z piersi kurczaka w sosie pieczarkowym
Pulpety z piersi kurczaka w sosie pieczarkowym - składniki:
Pulpety z piersi kurczaka w sosie pieczarkowym - sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka umyj, oczyść i zmiel. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną cebulę, przyprawy, jajko oraz tartą bułkę i dobrze wymieszaj. W garnku zagotuj około 1,5 litra lekko osolonej wody. Z masy mięsnej formuj pulpety (średnicy około 2,5-3 cm). Obtaczaj w mące i wrzucaj na gorącą wodę. Gotuj około 20 minut. Pieczarki umyj i oczyść. Pokrój w plasterki i przesmaż na ma maśle w większym garnku. Dopraw solą i pieprzem. Gdy będą gotowe, zasyp mąką i chwilę podsmażaj. Następnie dodaj mleko. Poczekaj, aż zasmażka zgęstnieje i dodaj gotowe pulpety. podduś około 10 minut i podawaj. Do dekoracji dania możesz wykorzystać na przykład listki bazylii bądź pietruszki.
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki