Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pierś z kurczaka z grilla w sosie musztardowym
Pierś z kurczaka z grilla w sosie musztardowym - składniki:
Pierś z kurczaka z grilla w sosie musztardowym - sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka umyj, oczyść i pokrój na kotlety. Rozbij i przypraw solą i pieprzem (możesz także dodać inne ulubione przyprawy, np. zioła). Polej oliwą z oliwek i grilluj na złoto. Przełóż do innego naczynia. Na patelnię wlej śmietanę i zmniejsz nieco ogień. Dodaj musztardę i dobrze wymieszaj składniki. Jeśli potrzeba, dopraw solą i pieprzem. Sosem polewaj kurczaka. Rada: Aby danie wyglądało bardziej atrakcyjnie, możesz część zwykłej musztardy zastąpić ziarnistą (np. francuską).
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 250 ml kwaśnej śmietany 18%
- 4-5 łyżeczek musztardy
- sól i pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki