Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Paczuszki z karkówki z kaszanką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Paczuszki z karkówki z kaszanką - składniki:
Paczuszki z karkówki z kaszanką - sposób przygotowania: Przygotować marynatę. Wymieszać sos sojowy,olej,sok z cytryny i przyprawę do karkówki klasycznej. Plastry karkówki lekko roztłuc i wrzucić do marynaty. Dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Pozostawic na min.1 godzinke, ja zawsze przygotowuje wcześniej przykrywam folią i pozostawiam w lodówce na noc. Kaszankę obrać z flaka i pokroić na plastry. Wrzucić na patelnię, dodać odrobinkę oleju i podsmażyć aby kaszanka się rozpadła. Można też dodać cebulkę. Na każdym plastrze karkówki ułożyć 2 łyżki farszu z kaszanki. Mięso złożyć i spiąć małymi wykałaczkami. Grilować ze wszystkich stron, często obracać. Podawać z ulubionymi dodatkami,u mnie grillowana cukinia i pieczarki z dodatkiem przyprawy Kamis -grill ziołowy.