Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaronowa sałatka z pesto i pomidorkami koktajlowymi
Makaronowa sałatka z pesto i pomidorkami koktajlowymi - składniki:
Makaronowa sałatka z pesto i pomidorkami koktajlowymi - sposób przygotowania:
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, przelać zimną wodą i odcedzić. Wymieszać z pesto. Pomidorki umyć, przekroić na połowy i dodać do makaronu. Następnie dodać odsączone z nadmiaru zalewy oliwki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do sałatki. Wszystko wymieszać, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Odstawić na około 1 godzinę do "przegryzienia".
- 200 g makaronu świderki
- ok. 16 sztuk pomidorków koktajlowych (można dodać więcej)
- tyle samo mieszanych oliwek (zielonych i czarnych)
- 3 łyżki zielonego pesto (można dać mniej lub więcej)
- 1 średniej wielkości czerwona cebula
- sól i pieprz
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki