Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krem ze szczawiu i szpinaku
Krem ze szczawiu i szpinaku - składniki:
Krem ze szczawiu i szpinaku - sposób przygotowania:
Ziemniaki, pietruszkę, cebulę i czosnek drobno kroimy, smażymy na oliwie i zalewamy bulionem warzywnym. Doprawiamy i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy listki szczawiu oraz szpinaku i gotujemy jeszcze przez kilka minut. Wlewamy śmietanę 36% i miksujemy, aż powstanie zielony krem. Doprawiamy.
Przepiórcze jajka gotujemy w osolonej wodzie, obieramy, kroimy na pół i wkładamy do zupy.
Każdą porcję kremu polewamy kwaśną śmietaną.
- 100 g ziemniaków
- 100 g pietruszki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- bulion warzywny
- 200 g szczawiu
- 150 g szpinaku
- 200 ml śmietanki 36%
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- 8 przepiórczych jajek
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki