Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krewetki z grejpfrutem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krewetki z grejpfrutem - składniki:
Krewetki z grejpfrutem - sposób przygotowania: Krewetki krótko obgotowujemy, osączamy na sitku, przekładamy do miski. Posypujemy pieprzem cytrynowym, zostawiamy do wystygnięcia. Grejpfruta obieramy, dzielimy na cząstki, usuwamy błonkę. Każdą cząstkę przekrawamy w poprzek na 2-3 kawałki. Składniki sosu chłodzimy w lodówce. Mieszamy krewetki z grejpfrutem. Śmietanę łączymy z jogurtem, dodajemy majonez i musztardę, znów mieszamy i odstawiamy, by składniki się "przegryzły". Przed podaniem polewamy sosem, dekorujemy melisą.
Krewetki w kokosowej panierce