Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krewetki z cukinią i świeżym rozmarynem
Krewetki z cukinią i świeżym rozmarynem - składniki:
Krewetki z cukinią i świeżym rozmarynem - sposób przygotowania:
Umytą cukinię kroimy w grube plasterki i osuszamy na ręczniku papierowym. Na dużej patelni podsmażamy na 2 łyżkach oliwy dwa ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, dodajemy cukinię i smażymy na dużym ogniu przez 15 minut, często mieszając, aż cukinia są zezłoci.
Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekanymi miętą i natką. Mieszamy. Obieramy krewetki, zostawiamy tylko ogon. Nacinamy każdą krewetkę wzdłuż ostrym nożem i usuwamy jelito. Osuszamy na papierowym ręczniku. Czosnek podsmażamy na patelni na łyżce oleju. Wyjmujemy go, gdy ściemnieje. Wrzucamy krewetki, dodajemy sól, pieprz i smażymy na dużym ogniu przez 5 minut. Zdejmujemy z ognia, odcedzamy i łączymy z cukinią. Posypujemy nasionami sezamu. Podajemy na ciepło z igłami rozmarynu.
Krewetki w kokosowej panierce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki