Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto (bezglutenowe) pomarańczowo-czekoladowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ciasto (bezglutenowe) pomarańczowo-czekoladowe - składniki:
Ciasto (bezglutenowe) pomarańczowo-czekoladowe - sposób przygotowania: Pomarańcze w całości gotować 2, 5 godziny. Odcedzić z wody i zmiksować całe na jednolitą masę. Migdały zmielić na mąkę. Białka ubić na bardzo sztywną masę. Wszystko oprócz białek wymieszać. Następnie delikatnie dodać pianę z białek i wymieszać na jednolitą masę. Wkładać do foremek na babeczki lub tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką kukurydzianą. Piec w temp 160 stopni z termoobiegiem przez 20 minut lub w tortownicy około 40 minut.