Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tort czekoladowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Tort czekoladowy - składniki:
Tort czekoladowy - sposób przygotowania: Przesiewamy mąkę, kakao i proszek. Białka ubijamy, dodajemy żółtka i cukier - ubijamy. Dodajemy mąkę z kakao i posiekaną czekoladę. Mieszamy delikatnie. Ciasto wlewamy w formę. PIeczemy w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez ok 30 minut (do suchego patyczka). Studzimy i dzielimy na części. Przygotowujemy krem: czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Serek miksujemy z cukrem. Dodajemy przestudzoną czekoladę i dalej miksujemy do połączenia. Przekrojony biszkopt smarujemy dżemem i warstwą kremu. Układamy drugi biszkopt i cały tort okładamy pozostałym kremem. Tort posypujemy chrupkami lub drażami i posypką czekoladową. Oprószamy kakao. Dekorujemy figurkami, ozdobami cukierniczymi - co wyobraźnia podpowie. W moim przepisie myszka i serce z masy marshmallow.
Błyskawiczny tort limonkowy. Świeży i lekki pomysł na wiosenne słodkości

Informacje o Tort czekoladowy

  • Menu dnia prosto z Austrii

    Menu dnia prosto z Austrii

    Położona na południowym wschodzie Austrii Styria słynie z pożywnych zup. Wśród nich znajduje się krem z dyni, serwowany najczęściej inną miejscową specjalnością - Kürbiskernöl, czyli olejem z pestek dyni. Zupa krem z dyni 1 mała dynia lub kawałek dyni ważący ok. 1 i1/2 kg 1 szalotka lu

  • Ciasto czekoladowe królowej Saby - wideo

    Ciasto czekoladowe królowej Saby - wideo

    "Mój ulubiony tort czekoladowy" - tak o tym cieście pisała Julia Child, autorka legendarnych książek kucharskich o sztuce francuskiej kuchni. Choć czekoladowe ciasto królowej Saby prezentuje się raczej skromnie, naprawdę jest godne królewskiego podniebienia. Zamiast

  • Tort Agnieszki

    im przecież lepiej niż każdej z nas. Poczuj się księżniczką i świętuj urodziny. Tort czekoladowy z migdałowymi waflami Wafle migdałowe: 4 białka 50 g cukru

  • Nowa Pijalnia Czekolady E.Wedel w Poznaniu

    Nowa Pijalnia Czekolady E.Wedel w Poznaniu

    , sorbety owocowe oraz lemoniady- wytworne ręcznie robione praliny i trufle,- rozmaite ciasta, desery i słodkie dania takie jak czekoladowe pierogi, naleśniki z owocami i czekoladą, tort czekoladowy czy tiramisu,- słone dania – idealne zarówno w porze śniadań, jak i lunchów m.in. delikatne sałatki

  • Blog tygodnia: Na kruchym spodzie

    Blog tygodnia: Na kruchym spodzie

    . Tort czekoladowy z Batidy. Jakież było moje szczęście, kiedy wreszcie udało mi się zrobić podobny. Przepis Kasi: Tarta z botwinką, oliwkami, orzeszkami piniowymi i rodzynkami To przepis będący połączeniem moich dwóch kulinarnych miłości: tart i