Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Serce z czekolady

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Serce z czekolady - składniki:
Serce z czekolady - sposób przygotowania: Ucieramy jajka z cukrem na puszystą masę i dodajemy do niej rozpuszczoną czekoladę z kakao i mąką. Ciasto czekoladowe wkładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy w kształcie serca i pieczemy w rozgrzanym do temp. 180 st. piekarniku przez ok. 20 min. Podgrzewamy mleko z wanilią i dodajemy do niego namoczoną w zimnej wodzie żelatynę, a następnie twarożek. Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Nakładamy krem na upieczony biszkopt i odstawiamy na dwie godziny do lodówki. Przekładamy 200 g malin do garnka, wlewamy 50 ml wody i gotujemy przez 10 minut. Sok malinowy przelewamy przez sitko i rozpuszczamy w nim żelatynę. Na koniec układamy maliny na kremie waniliowo-serowym i zalewamy malinową galaretką. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki.

Informacje o Serce z czekolady

  • Zachwycające czy obrzydliwe? Zjedlibyście te realistyczne rzeźby z czekolady?

    Zachwycające czy obrzydliwe? Zjedlibyście te realistyczne rzeźby z czekolady?

    To się dopiero nazywa mieć serce do czekolady! Sarah Hardy to utalentowana rzeźbiarka (z dyplomem z Harvardu), która z sukcesem łączy zdolności artystyczne ze swoją kolejną pasją - jedzeniem. Zamiast jednak wycinać z czekolady "słodkie" serduszka czy muszelki, jakie zwykle znajdziemy w

  • Nowa Pijalnia Czekolady E.Wedel w Poznaniu

    Nowa Pijalnia Czekolady E.Wedel w Poznaniu

    , ręcznie wykonane praliny według receptur Maestro Czekolady oraz produkty dedykowane na specjalne okazje, np. serca z czekolady, okazjonalne figurki – wszystkie prosto z Pracowni Rarytasów E.Wedel. Zakup takich czekoladowych dzieł sztuki to doskonałe rozwiązanie dla tych, którzy chcą na dłużej