Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Radicchio z groszkiem cukrowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Radicchio z groszkiem cukrowym - składniki:
Radicchio z groszkiem cukrowym - sposób przygotowania: Szparagi myjemy, stawiamy w wysokim garnku i zalewamy taką ilością posolonej wrzącej wody, by ich główki wystawały nad powierzchnię. Dodajemy łyżkę masła i gotujemy 6-8 minut, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Szparagi z zalewy osączamy na sicie. Z sałaty zdejmujemy wszystkie liście, myjemy i osuszamy. Jajeczka gotujemy na twardo, obieramy. Strąki groszku cukrowego wkładamy do posolonej wrzącej wody, gotujemy 3 minuty, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki, obsmażamy na suchej patelni, aż sok odparuje, dodajemy łyżkę masła i jeszcze chwilę smażymy, mieszając, potem studzimy. Przygotowujemy sos: tuńczyka rozdrabiamy widelcem, mieszamy ze śmietaną i ziołami, doprawiamy sokiem z cytryny, chilli, solą i pieprzem. Płytką salaterkę lub półmisek wyściełamy cykorią, na niej rozkładamy szparagi, groszek cukrowy, pieczarki i jajeczka przepiórcze. Polewamy sosem.