Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Placki ziemniaczane z bakłażanem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Placki ziemniaczane z bakłażanem - składniki:
Placki ziemniaczane z bakłażanem - sposób przygotowania: Warzywa obieramy i ścieramy osobno na tarce: ziemniaki i bakłażana na średnich oczkach, cebulę na małych, imbir - na bardzo drobnych. Ziemniaki odciskamy do miski, zbierając sok. Czekamy, aż się ustoi, wylewamy płyn, a skrobię, która zbierze się na dnie, mieszamy ze startymi ziemniakami. Dodajemy bakłażana, cebulę, starty imbir oraz roztrzepane jajko - lub dwa, jeśli masa jest za gęsta. Przyprawiamy solą, pieprzem i garam masalą. Mieszamy i formujemy placki. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.
Idealne dla kulinarnych architektów - wieżyczki z bakłażanów a'la moussaka

Informacje o Placki ziemniaczane z bakłażanem