Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cebulki w occie balsamicznym
Cebulki w occie balsamicznym - składniki:
Cebulki w occie balsamicznym - sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulki i podsmażamy około 5 minut, mieszając, by przyrumieniły się ze wszystkich stron.
Dolewamy ocet balsamiczny, wodę, miód, ciągle mieszając, dusimy kolejne 5 minut. Następnie przekładamy cebulki z sosem do żaroodpornego naczynia, dodajemy rozmaryn, mieszamy i pieczemy w piekarniku około 15-20 minut. W trakcie pieczenia kilkakrotnie mieszamy. Podajemy letnie.
- 2 łyżki oliwy
- 18 cebulek szalotek
- 4 łyżki octu balsamicznego
- 75 ml wody
- 2 łyżki miodu płynnego
- łyżka igieł świeżego rozmarynu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki