Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryż po indyjsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ryż po indyjsku - składniki:
Ryż po indyjsku - sposób przygotowania: Marchew i cebulę obieram. Cebulę siekam. Do garnka wrzucam ryż, kalafior, cebulę, marchew, rodzynki, groszek następnie doprawiam solą i pieprzem następnie dodaję wszystkie przyprawy,dokładnie mieszam. Wlewam bulion gotuje około 15 minut aż ryż będzie miękki, oczywiście nie zapominamy o mieszaniu by ryż się nie przypalił. Zgodnie z zasadą gotowania przykrywamy garnek z ryżem by ryż wchłonął bulion. Rondel przykryj, odstaw na 10 minut żeby ryż wchłonął cały bulion. Wyjmuje cynamon, kardamon i goździki. Cebulę obieram, siekam, rozgrzewam olej, cebulę smaże 2-3 minuty do zeszklenia, dodaje cukier mieszam. Przed podaniem posyp potrawę cebulą.

Informacje o Ryż po indyjsku

  • Proste curry z kurczaka

    Proste curry z kurczaka

    Północna kuchnia Indii obfituje w chleb (flatbreads), a południowa oparta jest na ryżu. Kuchnia indyjska jest odpowiednio zbalansowana i w większości jest kuchnią wegetariańską. Pomaga odzyskać balans i polepszyć działanie organizmu. Dominuje tu wspólne spożywanie posiłków

  • Kuchnia 2018: Orient na talerzu, czyli kuchnia azjatycka na czasie!

    Kuchnia 2018: Orient na talerzu, czyli kuchnia azjatycka na czasie!

    . Pokrój ziemniaki w kostkę, a marchew na plasterki i dodaj do potrawy. Pozwól, by wszystko się gotowało razem ok. 20 minut. Teraz dołóż pomidory z puszki, gotując je do miękkości. Sos powinien przyjąć gęstą konsystencję - zajmie to ok. 20 minut. Potrawę oprósz kolendrą i bazylią. Serwuj z ryżem. Kuchnia

  • Dania z jednej patelni - jakie to proste! Inspiracje z całego świata

    Dania z jednej patelni - jakie to proste! Inspiracje z całego świata

    łatwo i przyjemnie. To nie jest skomplikowane danie, chociaż ma dużo składników. Zrób je w domu, a będziesz zachwycony! Najlepiej podać je z ryżem lub indyjskim chlebem naan, który można dostać w sklepach z orientalną żywnością. Wieprzowina w zielonym curry z bambusem i bazylią 1/2 łyżeczka zielonej