Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sos neapolitański do makaronu
Sos neapolitański do makaronu - składniki:
Sos neapolitański do makaronu - sposób przygotowania:
Na oliwie podsmażamy cebulę (można posolić i posłodzić) z czosnkiem mieszając cały czas. Dodajemy pomidory i mieszając, gotujemy sos ok. 20 minut. Gdy sos będzie już gęsty, przyprawiamy solą, tymiankiem i oregano przetartym przez dłonie w celu wydobycia olejków eterycznych. Na samym końcu gotowania dodajemy posiekaną (świeżą koniecznie!) bazylię, tak aby nie straciła swego koloru. Na talerzu z makaronem posypujemy startym serem Grana Padano.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki