Rostbef
Informacje o Rostbef
-
Kiedyś łosoś i rostbef, dziś hot dogi i klopsiki. Dlaczego tak bardzo kochamy jedzenie z IKEA?
, których jemy 10 razy mniej niż klopsików mięsnych (2 544 008 rocznie). Łosoś, krewetki i krwisty rostbef Okazuje się jednak, że nasze gusta względem dań serwowanych w IKEA zmieniały się w czasie. W latach 90., gdy szwedzki gigant wkroczył do kraju nad Wisłą, flagowym daniem, oprócz nieśmiertelnych
-
I po świętach - co zrobić z resztkami po uczcie?
Sałatka z rostbefem w sosie chrzanowym Składniki: 4-6 cienkich plastrów rostbefu 250 g mieszanki sałat lub sałata rzymska, porwana na kawałki garść pomidorków koktajlowych 1 mała czerwona cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu 1 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz sok z cytryny Przygotuj
-
Wół lubi słodkie
Rostbef w cukrze trzcinowym i żurawinie 1,5 kg ładnego wołowego rostbefu (najlepszy będzie ze zwierzęcia rasy mięsnej, a nie mlecznej) 100 ml oleju  
-
Menu dnia z pysznymi stekami
. Wymieszać, posypać cebulką. Autor: Marta Gessler Do przygotowania steków wykorzystaj dobrej jakości polędwicę wołową lub rostbef. Zobacz przepis na Steki z rozmarynem Chrupiące ciasteczka z orzechowym nadzieniem, w sam raz do popołudniowej kawy. A co najważniejsze - dzięki wykorzystaniu gotowego
-
Nowość w IKEA: wegetariańskie hot-dogi. Są w sklepach w całej Polsce. Z czego powstają "parówki" i ile kosztują?
prażonej cebulki i kwaśnego ogórka. Do tego ketchup, musztarda i można zajadać. Czytaj również: Kiedyś łosoś i rostbef, dziś hot dogi i klopsiki. Dlaczego tak bardzo kochamy jedzenie z IKEA? Wege hot dogi - nadchodzi nowe Przedstawiciele firmy postanowili wyjść naprzeciw oczekiwaniom konsumentów i
-
Wołowina dla zuchwałych - byliśmy na kolacji degustacyjnej w Ed Red. Jak było?
smakowych. Na początek ultrasezonowany rostbef Kolacje rozpoczął dojrzały zawodnik – czyli ultrasezonowany rostbef. 10 miesięcy leżakowania zrobiło swoje, bo mięso miało niesamowitą konsystencję. Plastry, które nam podano były delikatne i kruche zarazem. Zupełnie nie przypominały w smaku i
-
Stek porad na temat pysznych steków z grilla!
Pytanie pierwsze - jakie mięso? Z pewnością pierwsza na myśl o stekach przychodzi nam polędwica. Jednak trzeba pamiętać, że na ruszcie równie dobrze sprawdzą się te części mięsa, które powszechnie nie są tak doceniane, jak: rostbef, antrykot czy ligawa
-
Beerpairing, czyli jak dobierać piwo do jedzenia?
pszenicznego. Lekkie przystawki, dania drobiowe, indyjskie curry, oraz lekkie dania rybne również nie zakłócą pszenicznej delikatności. Boczek nadziewany śliwkami, kanapki z mortadelą i ogórkiem, ruloniki z szynki, lub smażonego rostbefu to klasyka gatunku, jeżeli chodzi o przekąski na przyjęciach, a
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki