Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki czekoladowe z kremem z masła orzechowego

Autor
A A A
  • Babeczki czekoladowe z kremem z masła orzechowego

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Babeczki czekoladowe z kremem z masła orzechowego - składniki:
Babeczki czekoladowe z kremem z masła orzechowego - sposób przygotowania: 12 sztuk Przygotuj babeczki: czekoladę deserową posiekaj, a gorzką połam na kawałki. W dużej misce wymieszaj masło z gorzką czekoladą i połową czekolady deserowej. Miskę ustaw nad garnkiem z gotującą się wodą (ważne - dno miski nie może dotykać powierzchni wody) i podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści. Następnie dodaj oba cukry i całość ubij mikserem lub energicznie trzepaczką. Gdy masa będzie gładka, wciąż ubijając, pojedynczo dodaj jajka. Następnie mąkę, orzechy, sól i pozostałą czekoladę. Formę do muffinów wyłóż papilotkami. Gotową masę rozdziel do 12 papilotek i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piecz 20-25 minut, wyjmij i ostudź. Przygotuj krem: cukier puder ubij z masłem i masłem orzechowym na gładką masę. Jeśli krem jest za gęsty, dodaj śmietankę. Wystudzone babeczki udekoruj kremem i posypką. Rada: babeczki możesz upiec dzień wcześniej. Przechowaj je do następnego dnia w szczelnym pudełku. Udekoruj kremem tuż przed podaniem. Po udekorowaniu kremem możesz je przechować w szczelnym pojemniku wstawionym do lodówki.