Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Confit z gęsich żołądków
Confit z gęsich żołądków - składniki:
Confit z gęsich żołądków - sposób przygotowania:
Odciąć ostrym nożem z żołądków opalizującą skórkę. Opłukać je i osuszyć. Obłożyć przyprawami, ciasno ułożyć w naczyniu, zakryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki. Tłuszcz gęsi stopić na małym ogniu, pod przykryciem. Przecedzić i usunąć resztki, które nie dają się stopić. Oczyścić z przypraw i zanurzyć żołądki w gorącym tłuszczu. Gotować powoli na małym ogniu, przez mniej więcej 2 godziny. u Sprawdzić widelcem, czy są miękkie, zgasić gaz i zostawić do ostudzenia. Podczas gotowania oraz odgrzewania żołądki powinny być całkowicie zanurzone w tłuszczu, bo wystające końcówki uschną i ściemnieją. Podawać na zimno lub na gorąco, np. pokrojone w plastry na duszonej z grzybami soczewicy.
Informacje o Confit z gęsich żołądków
-
Dziś na obiad awangarda
talerzach. Polewamy sosem z patelni, na wierzchu układamy gorące wątróbki. Confit z gęsich żołądków (dla 4 osób) 800 g gęsich żołądków (7-8 połówek) 4 gałązki tymianku
-
Piąta ćwiartka
Sempégo, trafiłam na fragment, gdzie Mikołajek wspomina, iż przy podziale pieczeni cielęcej zawsze rywalizują z tatą o nereczkę, pomyślałam, że wszystko przede mną. Confit z gęsich żołądków 800 g gęsich żołądków, ok. 7-8 połówek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki