Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wstążki dyni marynowane

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Wstążki dyni marynowane - składniki:
  • 300 g obranej dyni
  • 2 szklanki oleju rzepakowego rafinowanego
  • łyżka czerwonego pieprzu
  • 5 ząbków czosnku pociętych w plasterki
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia z Góry św. Wawrzyńca
Wstążki dyni marynowane - sposób przygotowania: Dynię pokroić w cieniutkie wstążki, najlepiej na elektrycznej krajalnicy. Wymieszać olej rafinowany z sokiem z cytryny i przyprawami. Zanurzyć w nim wstążki dyni i odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem odsączyć, oczyścić z czosnku. Podawać skropioną olejem z Góry św. Wawrzyńca.
Zwiastun jesieni: krem z dyni

Informacje o Wstążki dyni marynowane

  • Przetwory na dodatek (do mięs, ryb i serów)

    Przetwory na dodatek (do mięs, ryb i serów)

    zimno. Wstążki dyni marynowane 300 g obranej dyni 2 szklanki oleju rzepakowego rafinowanego łyżka czerwonego pieprzu 5 ząbków czosnku pociętych w plasterki sok z 1/2 cytryny sól pieprz olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia z Góry św. Wawrzyńca Dynię pokroić w cieniutkie wstążki, najlepiej na