Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Czekoladowa panna cotta
Czekoladowa panna cotta - składniki:
Czekoladowa panna cotta - sposób przygotowania:
Do rondla wlać śmietanę, wrzucić ziarenka wanilii i cukier puder. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż śmietana zredukuje swoją objętość o 1/3. Dodać pokrojoną czekoladę i mieszać, aż się rozpuści, a masa będzie gładka. Do miski wsypać żelatynę, zalać wodą. Odstawić na 5 min. Następnie przelać do drugiego rondelka i na małym ogniu gotować, aż się rozpuści.
Dodać żelatynę do masy czekoladowej, wymieszać i jeszcze raz zagotować całość na małym ogniu, cały czas mieszając.
Wlać do małych miseczek i odstawić na 2-3 godz. do lodówki. Podawać panna cottę na łyżkach udekorowaną żurawiną, migdałami i pistacjami.
Delikatna panna cotta z musem truskawkowym. Bajecznie prosty deser
Informacje o Czekoladowa panna cotta
-
Panna cotta - kremowe delicje
jeżyn. Czekoladowa panna cotta 1 1/2 szklanki kremówki 1 szklanka mleka 100 g dobrej, gorzkiej czekolady (najlepiej 70 %) 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki esencji waniliowej 3 łyżeczki żelatyny Do
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki