Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czekoladowa panna cotta

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Czekoladowa panna cotta - składniki:
Czekoladowa panna cotta - sposób przygotowania: Do rondla wlać śmietanę, wrzucić ziarenka wanilii i cukier puder. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż śmietana zredukuje swoją objętość o 1/3. Dodać pokrojoną czekoladę i mieszać, aż się rozpuści, a masa będzie gładka. Do miski wsypać żelatynę, zalać wodą. Odstawić na 5 min. Następnie przelać do drugiego rondelka i na małym ogniu gotować, aż się rozpuści. Dodać żelatynę do masy czekoladowej, wymieszać i jeszcze raz zagotować całość na małym ogniu, cały czas mieszając. Wlać do małych miseczek i odstawić na 2-3 godz. do lodówki. Podawać panna cottę na łyżkach udekorowaną żurawiną, migdałami i pistacjami.
Delikatna panna cotta z musem truskawkowym. Bajecznie prosty deser