Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zielona kanapka z awokado

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Zielona kanapka z awokado - składniki:
  • 2 puszki białej fasoli opłukanej i odcedzonej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 12 kromek chleba pełnoziarnistego
  • 1 mała czerwona cebula pokrojona w cienkie plasterki
  • 1 ogórek
  • 2 awokado obrane i pokrojone na cienkie plasterki
Zielona kanapka z awokado - sposób przygotowania: W misce wymieszać fasolę, oliwę, cebulę, sól i pieprz. Dokładnie rozgnieść widelcem. Kromki posmarować fasolową pastą. Ogórek pokroić wzdłuż, przekroić na długość kromki chleba. Na kanapce kłaść ogórek, awokado i kiełki. Obciąć brzegi i przekroić na pół.