Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makrela z pieca

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Makrela z pieca - składniki:
Makrela z pieca - sposób przygotowania: Oczyszczoną rybę ze skórą położyć na boku, nóż wbić ukośnie tuż za skrzelami, dochodząc do kręgosłupa. Ściąć filet, prowadząc nóż poziomo po kręgosłupie aż do ogona. Tak samo postąpić z drugim bokiem ryby. Wymieszać składniki panierki, powstanie wilgotna pasta. Filety posypać solą i pieprzem, stronę bez skóry przykryć panierką. Położyć je na kratce do pieczenia skórą do dołu i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piec, aż wierzch się zrumieni.

Informacje o Makrela z pieca

  • Musztarda diżońska

    , czosnku, ziół i musztardy i dopieczenie, aż panierka stanie się rumiana, a mięso dojdzie, pozostając soczyste. Pieczone żeberka lub skrzydełka kurczaka doskonale wychodzą posmarowane mieszanką ostrej musztardy i miodu. Używam diżońskiej do marynowania rostbefu, smarowania makreli przed pieczeniem, do

  • Makrela ma się dobrze

    jest tania, ma dużo kwasów omega 3 i dobrze smakuje. Uff, dziś na obiad makrela. Makrela z pieca 1 świeża makrela sól, pieprz Panierka: 3 łyżki bułki tartej

  • Pieczona ryba - nie tylko od święta

    Pieczona ryba - nie tylko od święta

    papierem do pieczenia (dzięki czemu panierka się nie przypali). Makrela z pieca 1 świeża makrela sól pieprz Panierka: 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy diżońskiej 2 łyżki oliwy 1/2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki lub świeżego tymianku otarta skórka cytrynowa Sałatka: świeży