Makrela z pieca
- 1 świeża makrela
- sól
- pieprz
- Panierka:
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka musztardy diżońskiej
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki lub świeżego tymianku
- otarta skórka cytrynowa
- Sałatka:
- świeży ogórek pokrojony w cienkie paseczki
- Sos jogurtowy:
- 4 łyżki greckiego jogurtu
- 1 łyżeczka musztardy diżońskiej
- 1 wyciśnięty ząbek czosnku
- 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
- sok i skórka otarta z cytryny
- sól
- pieprz
Informacje o Makrela z pieca
-
Musztarda diżońska
, czosnku, ziół i musztardy i dopieczenie, aż panierka stanie się rumiana, a mięso dojdzie, pozostając soczyste. Pieczone żeberka lub skrzydełka kurczaka doskonale wychodzą posmarowane mieszanką ostrej musztardy i miodu. Używam diżońskiej do marynowania rostbefu, smarowania makreli przed pieczeniem, do
-
Makrela ma się dobrze
jest tania, ma dużo kwasów omega 3 i dobrze smakuje. Uff, dziś na obiad makrela. Makrela z pieca 1 świeża makrela sól, pieprz Panierka: 3 łyżki bułki tartej
-
Pieczona ryba - nie tylko od święta
papierem do pieczenia (dzięki czemu panierka się nie przypali). Makrela z pieca 1 świeża makrela sól pieprz Panierka: 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy diżońskiej 2 łyżki oliwy 1/2 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki lub świeżego tymianku otarta skórka cytrynowa Sałatka: świeży
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki