Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Penne ze szpinakiem i z orzechami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Penne ze szpinakiem i z orzechami - składniki:
Penne ze szpinakiem i z orzechami - sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek, dodać czosnek i pokrojone drobno orzechy, pomidory pokrojone na połówki, pieprz i peperoncino. Tuż przed odlaniem makaronu dorzucić na patelnię świeży szpinak. Króciutko podsmażyć i dodać ugotowany makaron wyjęty prosto z wody. Całość zamieszać, dodać sól, przekładać na talerze. Makaron można posypać np. pokruszoną fetą, ziołami, startym parmezanem. Do sosu można dodać pokrojone czarne oliwki.

Informacje o Penne ze szpinakiem i z orzechami

  • Szpinak - młody, świeży, pyszny

    Szpinak - młody, świeży, pyszny

    tłustego sosu, ze świeżymi pomidorkami i szpinakiem z dodatkiem chrupiących orzechów - idealny makaron na lato jest lekki i podany z doskonałymi sezonowymi warzywami. Proponujemy użyć makaronu pełnoziarnistego. Penne ze szpinakiem i z orzechami 250 g penne 'pełne ziarno' 1-2 ząbki czosnku 12