Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gulaszowa węgierska

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Gulaszowa węgierska - składniki:
Gulaszowa węgierska - sposób przygotowania: Mięso pokroić w kostkę. Cebulę posiekać i zrumienić na połowie smalcu, dodać kminek i czosnek i chwilę smażyć, mieszając, posypać papryką, wymieszać i przełożyć na talerz. Na pozostałym smalcu zrumienić mięso. Dołożyć cebulę z czosnkiem, podlać taką ilością bulionu, by było ledwie przykryte i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso będzie prawe miękkie, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę, obrane ze skórki pomidory oraz oczyszczone z łyka i pokrojone na kawałki łodygi selera. Wlać resztę gorącego bulionu i gotować na małym ogniu, aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Tymczasem z mąki, jajka i ew. odrobiny wody zagnieść ciasto, owinąć w folię i schłodzić. Potem utoczyć z niego cienkie wałeczki, odrywać z nich drobne kluseczki. Wrzucić je, mieszając, do wrzącej zupy i gotować 5 min.
Gulasz wołowy