Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta z jagodami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Tarta z jagodami - składniki:
Tarta z jagodami - sposób przygotowania: Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem i solą, posiekać z masłem. Wlać żółtko ubite z 2 łyżkami zimnej wody, szybko zagnieść ciasto. Uformować je w kulę, schłodzić. Zimnym szybko wylepić dno i boki formy do pieczenia tarty, schłodzić. Przykryć ciasto pergaminem, posypać grochem, piec 25 min w 180°C. Usunąć pergamin i groch, piec ciasto 5- 10 min. Składniki kremu zmiksować. Jagody rozłożyć na podpieczonym spodzie, zalać kremem i piec 30- 35 min w tej samej temp. Zimne ciasto udekorować owocami i cukrem pudrem.
Mini tarty dla każdego