Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szpinak po libańsku z jogurtem
Szpinak po libańsku z jogurtem - składniki:
Szpinak po libańsku z jogurtem - sposób przygotowania:
Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na odrobinie oliwy. Dodać pokrojony szpinak, przykryć i dusić kilka minut na małym ogniu. Doprawić pieprzem i solą. Jogurt ubić z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Z kromek chleba odkroić twarde skórki, miąższ pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie. Połowę grzanek przełożyć do salaterki. Na nich rozłożyć szpinak, polać sosem jogurtowym, posypać resztą grzanek i orzeszkami piniowymi. Podawać jako danie przekąskowe lub lekką kolację.
Prosty sposób na domowy jogurt. Robi się sam i to bez jogurtownicy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki