Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cannelloni nadziewane mięsem
Cannelloni nadziewane mięsem - składniki:
Cannelloni nadziewane mięsem - sposób przygotowania:
Lazanie ugotować jak w przepisie na cannelloni po sorencku. Pokrojone w kostkę mięso i wątróbkę oprószyć mąką i podsmażyć na oliwie. Na pozostałej na patelni oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę, posiekany czosnek i rozmaryn. Wszystko przełożyć do rondla i dusić na małym ogniu około godziny, kilka razy podlewając bulionem. Lekko ostudzone mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę, dodać roztopione masło, jajko, pokrojoną bazylię, pieprz i sól, starannie wyrobić dłonią (farsz powinien być ścisły). Posmarowane farszem płaty ciasta zwinąć w rulony, zaczynając od krótszego boku, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, starannie przykryć cały wierzch beszamelem, a potem sosem pomidorowym, posypać parmezanem. Zapiekać 30-40 min w temperaturze 180-200°C.
- 12 płatów lasagne
- po 25 dag cielęciny i wieprzowiny
- 10 dag wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- 3-4 ząbki czosnku
- 10 dag tartego parmezanu
- jajko
- 10 listków bazylii
- pół łyżeczki posiekanego rozmarynu
- 2 szklanki bulionu z kury
- 5 dag masła
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- łyżka mąki
- pieprz i sól
- po szklance sosu pomidorowego z bazylią i beszamelowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki