Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Placek kukurydziany
Placek kukurydziany - składniki:
Placek kukurydziany - sposób przygotowania:
Wymieszać mąkę, kaszę, sól i proszek do pieczenia. Posmarować olejem dwie blaszki o średnicy 20 cm, piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Cebulę pokroić, zeszklić na 3 łyżkach oleju. Dodać posiekane jalapeno, sypkie przyprawy; ostudzić. Połączyć ze stewią, z mlekiem, jajami, serem, resztą oleju i ze zmiksowaną kukurydzą. Szybko wymieszać mokre składniki z suchymi, wlać do blaszek i wstawić do piekarnika na 30 min.
- puszka kukurydzy
- 1 i 1/4 szkl. kaszy kukurydzianej
- 1/2 szkl. mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szkl. mleka
- 1 szkl. tartego żółtego sera
- 2 łyżki naparu ze stewii
- 2 jajka u 1 cebula
- 2 papryczki jalapeno
- 8 łyżek oleju
- sól
- pieprz
- oregano
- słodka i ostra papryka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki