Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mostarda di frutta
Mostarda di frutta - składniki:
Mostarda di frutta - sposób przygotowania:
Sok pomarańczowy zagotuj z imbirem pokrojonym w cienkie paski i papryką pokrojoną w plasterki. Gdy zgęstnieje, dodaj cukier i gotuj, aż powstanie syrop. Jabłka i gruszki obierz i pokrój w kostkę. Razem z żurawinami dodaj do syropu. Gotuj na wolnym ogniu, aż owoce staną się szkliste i wchłoną smak przypraw. Na końcu dodaj orzeszki piniowe. Mostardę można smażyć z różnych owoców, podobnie jak chutneye. Figi, mandarynki ze ściśle przylegającą skórką należy nieobrane kroić w ćwiartki, wiśnie zostawiać z pestkami. Najefektowniej wyglądają miniaturowe owoce zostawione w całości i usmażone w pikantnym syropie.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki