Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mostarda di frutta

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mostarda di frutta - składniki:
Mostarda di frutta - sposób przygotowania: Sok pomarańczowy zagotuj z imbirem pokrojonym w cienkie paski i papryką pokrojoną w plasterki. Gdy zgęstnieje, dodaj cukier i gotuj, aż powstanie syrop. Jabłka i gruszki obierz i pokrój w kostkę. Razem z żurawinami dodaj do syropu. Gotuj na wolnym ogniu, aż owoce staną się szkliste i wchłoną smak przypraw. Na końcu dodaj orzeszki piniowe. Mostardę można smażyć z różnych owoców, podobnie jak chutneye. Figi, mandarynki ze ściśle przylegającą skórką należy nieobrane kroić w ćwiartki, wiśnie zostawiać z pestkami. Najefektowniej wyglądają miniaturowe owoce zostawione w całości i usmażone w pikantnym syropie.