Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wątróbki panierowane
Wątróbki panierowane - składniki:
Wątróbki panierowane - sposób przygotowania:
Oczyścić wątróbkę z żyłek i ścięgien. Mięso posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące. Na średnim ogniu podgrzać oliwę z oliwek i dwie łyżki masła. Smażyć wątróbkę ok. 2 minut po każdej stronie, aż będzie brązowa, ale nadal różowa w środku. Wyjąć mięso, położyć na talerzu i przykryć folią, aby utrzymać jego ciepło. Do naczynia do smażenia wlać trochę oliwy z oliwek. Dodać szalotki i zioła. Smażyć, aż szalotki będą miękkie i lekko brązowe (ok. 2 minut). Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż się zredukuje o połowę (ok. 2 minut).Dodać bulion i gotować przez kolejne 3 minuty, aż straci połowę swojej objętości. Tuż przed podaniem polać wątróbkę przygotowanym sosem. Doskonale smakuje z purée ziemniaczanym.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki