Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwica wieprzowa z nadzieniem orzechowym
Polędwica wieprzowa z nadzieniem orzechowym - składniki:
Polędwica wieprzowa z nadzieniem orzechowym - sposób przygotowania:
Orzechy podprażyć na blasze w rozgrzanym piekarniku (200 st. C). u Jabłka pokroić w cieniutkie plasterki, wymieszać z cynamonem, orzechami, porto. Doprawić. Polędwiczkę przekroić na pół, tak by mięso się nie rozpadło. Do środka włożyć przygotowane nadzienie. Zawinąć, związać sznurkiem. Piec 20 minut w temp. 180 st. C. Wyjąć z piekarnika, posmarować ze wszystkich stron miodem. Piec przez kolejne 30 minut. Upieczone wyjąć i przykryć folią. Polędwiczka powinna odpocząć 10 minut przed pokrojeniem. Podawać z warzywami i ziemniaczanym purée.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki