Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwica wieprzowa z nadzieniem orzechowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Polędwica wieprzowa z nadzieniem orzechowym - składniki:
Polędwica wieprzowa z nadzieniem orzechowym - sposób przygotowania: Orzechy podprażyć na blasze w rozgrzanym piekarniku (200 st. C). u Jabłka pokroić w cieniutkie plasterki, wymieszać z cynamonem, orzechami, porto. Doprawić. Polędwiczkę przekroić na pół, tak by mięso się nie rozpadło. Do środka włożyć przygotowane nadzienie. Zawinąć, związać sznurkiem. Piec 20 minut w temp. 180 st. C. Wyjąć z piekarnika, posmarować ze wszystkich stron miodem. Piec przez kolejne 30 minut. Upieczone wyjąć i przykryć folią. Polędwiczka powinna odpocząć 10 minut przed pokrojeniem. Podawać z warzywami i ziemniaczanym purée.