Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa z mulami i słodką papryką
Zupa z mulami i słodką papryką - składniki:
Zupa z mulami i słodką papryką - sposób przygotowania:
Szafran namoczyć w odrobinie ciepłej wody. Zagotować wino z wodą, dodać mule, potrząsnąć przykrytym garnkiem kilka razy i kiedy mule otworzą się, zdjąć je z ognia. Odcedzić, osobno zachować płyn, osobno mule, skorupy wyrzucić, zostawiając kilka do dekoracji. Na oliwie zeszklić cebulę, usmażyć do miękkości marchewkę i seler, wlać brandy, dodać listek laurowy i czosnek. Po chwili dodać pomidory, dusić, aż się rozpadną. Wlać do warzyw płyn z gotowania muli i dodać szafran, doprawić. Zmiksować, jeśli zupa jest za rzadka, można dodać przyrumienioną bułkę. Podawać z mięsem muli.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki