Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jeżyny z naleśnikami
Jeżyny z naleśnikami - składniki:
Jeżyny z naleśnikami - sposób przygotowania:
Na patelni podgrzać sok, miód, masło. Poczekać, aż zgęstnieje. Dodać naleśnikowe paseczki. Podsmażyć. Posypać cukrem pudrem. Podawać z jeżynami i jogurtem.
- 4 naleśniki pokrojone w paseczki
- 300 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
- 2 łyżki miodu
- 15 g masła
- 3 łyżki whisky
- 175 g jeżyn
- cukier puder
- jogurt
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki