Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Spaghetti z pomidorkami cherry
Spaghetti z pomidorkami cherry - składniki:
Spaghetti z pomidorkami cherry - sposób przygotowania:
Pomidorki i bazylię umyj i osusz, pomidorki przekrój na pół, bazylię posiekaj (odłóż kilka listków do dekoracji). Czosnek pokrój w plasterki.
W dużym garnku w osolonym wrzątku ugotuj makaron al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pomidorki przełóż na rozgrzaną patelnię, dolej bulion (możesz zastąpić go gorącą wodą) i oliwę, dodaj czosnek i bazylię. Całość duś bez przykrycia ok. 10 minut, aż sos się zredukuje, dopraw solą.
Makaron odcedź i przełóż na patelnię, całość dokładnie wymieszaj i przełóż na talerze. Udekoruj bazylią.
- 320 g makaronu spaghetti
- 2 ząbki czosnku
- 50 ml oliwy extra vergine (z pierwszego tłoczenia)
- 80 ml bulionu warzywnego
- 250 g pomidorków cherry
- bazylia
- sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki