Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jogurtowe lody malinowe
Jogurtowe lody malinowe - składniki:
Jogurtowe lody malinowe - sposób przygotowania:
Maliny zmiksować na gładką masę. Przecisnąć przecier przez sito, usuwając w ten sposób pestki, dodać cukier i dokładnie wymieszać. Wymieszać przecier malinowy z jogurtem malinowym i greckim. Przelać do płaskiego naczynia, przykryć i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. W tym czasie wstawić do zamrażarki dużą pustą miskę, żeby ją schłodzić. Przełożyć malinową masę do schłodzonej miski i używając widelca, rozbić kryształki lodu. Umieścić z powrotem w formie do zamrażania, przykryć i zamrażać przez 4 godziny lub tak długo, aż lody będą sztywne. Lody przełożyć do lodówki na 30 minut przed podaniem. Podawać w gałkach, udekorowanych świeżą miętą i malinami.Uwaga: Maliny i jogurt malinowy z powodzeniem można zastąpić świeżymi truskawkami i jogurtem truskawkowym.
Prosty sposób na domowy jogurt. Robi się sam i to bez jogurtownicy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki