Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Salsa z grillowanych papryczek jalapeno

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Salsa z grillowanych papryczek jalapeno - składniki:
  • marynowane papryczki jalapeno
  • sos BBQ
Salsa z grillowanych papryczek jalapeno - sposób przygotowania: Papryczki opiecz z dwóch stron na rozgrzanym grillu, a następnie drobno posiekaj lub rozetrzyj na miazgę. Dodaj do nich sos BBQ (barbecue, do kupienia w sklepach, przyrządzony na bazie ketchupu z dodatkiem karmelu, octu z białego wina, marchewki, selera naciowego, czosnku, cebuli, sosu Louisiana, musztardy i naturalnego ekstraktu dymu) i wymieszaj. Papryczki jalapeno są bardzo ostre, dlatego ilość użytych papryczek zależy od pożądanej ostrości salsy.