Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pita z warzywami i mozzarellą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pita z warzywami i mozzarellą - składniki:
Pita z warzywami i mozzarellą - sposób przygotowania: Cukinię oraz oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokrój w paseczki. Dodaj obraną, pokrojoną w plasterki cebulę i tymianek, dopraw solą i pieprzem, wlej 2 łyżki oliwy, obsmaż na patelni. Mozzarellę drobno pokrój, wymieszaj z kaparami, resztą oliwy. sokiem i skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki. Chlebki pita na krótko włóż do piekarnika, po czym wyjmij, napełnij sałatą, warzywami i marynowaną mozzarellą.

Informacje o Pita z warzywami i mozzarellą

  • Pita - inny sposób na kanapkę

    Pita - inny sposób na kanapkę

    Wiciejowska Pitę z takim nadzieniem śmiało możesz zjeść na ciepło - kiedy chlebki się pieką, podsmaż warzywa. Pita z warzywami i mozzarellą 4 małe chlebki pita 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 3 czerwone cebule 4 łyżki oliwy 250 g mozzarelli 1 łyżka kaparów 1 łyżka soku z cytryny