Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pita z warzywami i mozzarellą
Pita z warzywami i mozzarellą - składniki:
Pita z warzywami i mozzarellą - sposób przygotowania:
Cukinię oraz oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokrój w paseczki. Dodaj obraną, pokrojoną w plasterki cebulę i tymianek, dopraw solą i pieprzem, wlej 2 łyżki oliwy, obsmaż na patelni. Mozzarellę drobno pokrój, wymieszaj z kaparami, resztą oliwy. sokiem i skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Sałatę umyj, osusz i porwij na kawałki. Chlebki pita na krótko włóż do piekarnika, po czym wyjmij, napełnij sałatą, warzywami i marynowaną mozzarellą.
Informacje o Pita z warzywami i mozzarellą
-
Pita - inny sposób na kanapkę
Wiciejowska Pitę z takim nadzieniem śmiało możesz zjeść na ciepło - kiedy chlebki się pieką, podsmaż warzywa. Pita z warzywami i mozzarellą 4 małe chlebki pita 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 3 czerwone cebule 4 łyżki oliwy 250 g mozzarelli 1 łyżka kaparów 1 łyżka soku z cytryny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki