Krem ze szparagów
Informacje o Krem ze szparagów
-
Odświętne menu z soczystą wołowiną
Na początek proponujemy pyszne pożegnanie sezonu szparagowego - apetyczną zieloną zupę. Jeśli nie masz oliwy truflowej, udekoruj każdy talerz odrobiną kwaśnej śmietanki. Krem ze szparagów 1 kg zielonych szparagów 4 średnie ziemniaki 2 średnie cebule 100 ml oliwy 1 i 1/2 litra bulionu
-
Belgijskie menu dnia z czekoladowym deserem
Zupy w Belgii, podobnie jak w Polsce, od dawna stanowią podstawę posiłku. Najbardziej popularne z nich to ziemniaczana, warzywna oraz kremy z pomidorów, marchwi czy szparagów. Zupa-krem ze szparagów 1 kg zielonych szparagów 2 cebule (15 dag) 10 dag masła 3 szklanki bulionu z kurczaka 3
-
Sezonowe menu dnia
Spieszmy się ze szparagami, bo sezon na te pyszne warzywa dobiega końca. Ta zupa pięknie się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej. Dwukolorowy krem ze szparagów 1 pęczek zielonych szparagów 1 pęczek białych szparagów 700 ml bulionu drobiowego 100 ml śmietany 30-proc. 40 g suszonych grzybów
-
Szparagowe ABC: instrukcja obsługi nie tylko dla początkujących
... Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Aksamitne zupy kremy ze szparagów są niezwykle delikatne i aromatyczne. Łatwo i szybko się je robi. Świetny pomysł na wykwintne danie na przyjęciu. Zobacz przepis na zupa-krem ze szparagów
-
Inspiracje: Pierwsza Komunia Święta
sokiem z cytryny. Gałązki rukoli umyj i osusz. Na plastrach szynki układaj gruszki, gałązki rukoli oraz wiórki parmezanu. Zwijaj w ruloniki. Na przyjęciu nie powinno zabraknąć pierwszego dania podanego na ciepło. Oto łatwa do przygotowania, ale bardzo wykwintna zupa krem ze szparagów. Urzeka
-
Co jeść w maju?
pęczek nitką i zwrócone główkami do góry. Białych szparagów nie należy solić. Obierki z białych szparagów można też wykorzystać do ugotowania szparagowego bulionu o wyrazistym aromacie. Zobacz przepis na dwukolorowy krem ze szparagów . 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu sól pieprz 3-4
-
Afrodyzjak na widelcu
sosie cytrynowym , zupę-krem ze szparagów oraz szparagi w sosie holenderskim Awokado, nazywana po polsku smaczliwką, to roślina wywodząca się z rejonu południowego Meksyku. Jego nazwa pochodzi od hiszpańskiego "aquacate", któremu początek dało indiańskiego słowa ahuácatl, które
-
Szparagi klasycznie - przepisy na wiosnę
Wiciejowska Szparagową zupę możesz przygotować zarówno z zielonych, jak i białych szparagów. Podawaj np. z łyżką kwaśnej śmietanki, pokrojonym w paski i podsmażonym na chrupko boczkiem, albo grzankami. Krem ze szparagów 1 kg zielonych szparagów 4 średnie ziemniaki 2 średnie cebule 100 ml oliwy 1 i 1
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki