Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Carpaccio z szynki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Carpaccio z szynki - składniki:
  • 150 g surowe wędzonej szynki (bardzo cienkie plasterki)
  • 10 jajeczek przepiórczych
  • Na sos:
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 1 łyżka żubrówki
  • sól
  • grubo mielony pieprz
  • łyżka rzeżuchy lub posiekanego szczypiorku do dekoracji
Carpaccio z szynki - sposób przygotowania: Przygotuj sos: musztardę wymieszaj z wódką, dodaj pieprz i sól, roztrzep z olejem, odstaw. Jajeczka przepiórcze ugotuj na twardo, ostudź, obierz, przekrój na połówki. Na półmisku ułóż zwinięte dekoracyjnie plastry szynki, a między nimi połówki jajeczek. Polej sosem i wstaw do lodówki na około 30 minut. Przed podaniem posyp zieleniną. Koszt: około 14 złotych