Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Śledzie z orzechami włoskimi i jajkiem
Śledzie z orzechami włoskimi i jajkiem - składniki:
Śledzie z orzechami włoskimi i jajkiem - sposób przygotowania:
Śledzie opłucz (jeśli lubisz łagodniejsze, możesz namoczyć je w zimnej wodzie lub mleku i odstawić na kilka godzin, a potem osuszyć), pokrój w dzwonka. Ułóż na większym półmisku, polej oliwą (płaty ryby powinny być w połowie zakryte). Posyp orzechami włoskimi, starając się, by najładniejsze połówki zostawić na wierzchu, i grubo pokrojonym szczypiorkiem. Ułóż ćwiartki jajek między śledziami i całość oprósz pieprzem - najlepiej prosto z młynka. Możesz dodać świeżą natkę i szczyptę pieprzu kajeńskiego.
- 4-6 dorodnych śledzi matias
- 10-15 dag łuskanych orzechów włoskich
- 1/2 pęczka szczypiorku
- oliwa
- 3-4 jajka ugotowane na twardo
- Sól
- Czarny lub kolorowy (koniecznie świeżo zmielony) pieprz
Faszerowane jaja w skorupkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki