Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zefir malinowy ze śmietanką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zefir malinowy ze śmietanką - składniki:
Zefir malinowy ze śmietanką - sposób przygotowania: Lekko rozmrażamy maliny, miksujemy w blenderze. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do nich mus malinowy. Miksujemy na puszystą masę. Mieszamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Śmietankę ubijamy na sztywno, mieszamy z masą malinową, przelewamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin. Przed podaniem robimy polewę. Maliny podgrzewamy z cukrem. Mieszamy delikatnie, aby owoce się nie rozpadły. Zefir podajemy w pucharkach, polany gorącymi malinami i przybrany płatkami migdałowymi.