Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Dorsz w maśle na duszonych porach
Dorsz w maśle na duszonych porach - składniki:
Dorsz w maśle na duszonych porach - sposób przygotowania:
Dorsza kroimy na 10 równych kawałków. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Pora kroimy w cieniutkie paseczki (zapałkę) i dusimy na patelni na 100 g masła. Doprawiamy solą i pieprzem. Pozostałe masło roztapiamy w garnku o grubym dnie. Wkładamy dorsza, dodajemy koperek (z łodygami). Dusimy na małym ogniu przez 8-10 minut, najlepiej sprawdzając temperaturę termometrem kuchennym (powinna się utrzymywać na 60°C). Na talerzach układamy porcje pora, a na nich kawałki dorsza.
Smażona ryba - przywołaj nadbałtyckie wspomnienia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki